«Καμία μέριμνα για τους επιζήσαντες του Norman Atlantic»

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:58
UPD:21:00
ΥΠΕΘΑ/

Φωτογραφία από την διάσωση επιβατών του Norman Atlantic.

A- A A+

Στην καταγγελία ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους επιζήσαντες και τους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά του  Norman Atlantic προέβη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) Απόστολος Κενανίδης.

Σύμφωνα με τον  κ. Κενανίδη, ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεων που είχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους συγγενείς των οδηγών θυμάτων αλλά και με τους ίδιους τους αυτοκινητιστές που σώθηκαν,δεν έχει προωθηθεί καμιά ρύθμιση για τις οφειλές προς τις τράπεζες, την ασφαλιστική κάλυψη των εμπορευμάτων, την έκδοση βεβαιώσεων για τα φορτηγά που κάηκαν, την καταβολή αποζημιώσεων και τη χορήγηση άτοκων δανείων για την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ δηλώνει πως «οι ιδιοκτήτες φορτηγών που είχαν την τύχη να γλιτώσουν την ζωή τους, αλλά έχασαν την περιουσία τους σε μία στιγμή, βρίσκουν εμπόδια στην έκδοση νέων πιστοποιητικών - πινακίδων των καμένων αυτοκινήτων τους, αλλά και ανεπάρκεια στον τομέα υγείας καθώς όσοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη μετά την τραγωδία παραπέμπονται από τα νοσοκομεία στο μακρινό μέλλον».

Επίσης, επισημαίνει πως βρίσκονται αντιμέτωποι και με διάφορες νομικές περιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί με ελληνικές και ιταλικές αρχές και για τις οποίες μόνος σύμμαχος τους είναι η νομική υπηρεσία της ΟΦΑΕ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την ασφάλιση τους καθώς καλούνται ακόμα και σήμερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Ζήτημα για το οποίο απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση» αναφέρει ο κ. Κενανίδης.

Τέλος η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν «για την υποβοήθηση των επιβαινόντων, των οικογενειών των θυμάτων και αγνοουμένων αυτοκινητιστών ή οδηγών, καθώς και των μεταφορικών επιχειρήσεων που οχήματά τους βρίσκονταν στο καράβι, για την αναζήτηση της αλήθειας, τη διαπίστωση των αιτιών του ατυχήματος, την δίωξη των υπευθύνων και την διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή