Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Παραίτηση φιλορώσου Σέρβου υπουργού λόγω πώλησης όπλων στην Ουκρανία

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 15:11
UPD:15:17
Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina/

Μπόρις Τούτσιτς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μπόρις Τούτσιτς, παραιτήθηκε, επειδή εξέφρασε αντίθεση στην πώληση όπλων στην Ουκρανία.

Ο κ. Τούτσιτς, πολιτικός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και στέλεχος της Ένωσης Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) του προέδρου της σερβοβοσνιακής οντότητας, Μίλοραντ Ντόντικ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ενέργειες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι αρχές της Βοσνίας άναψαν το πράσινο φως για την πώληση πυρομαχικών, αξίας 5,5 εκ. ευρώ στις ουκρανικές αρχές που μάχονται εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία και η ανάμειξη της Βοσνίας σε αποστολή όπλων οδήγησε στην παραίτηση του κ. Τούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο Μπόρις Τούτσιτς παραιτήθηκε επειδή αρνήθηκε να εγκρίνει την αποστολή οπλισμού «καθοδηγούμενος από την αρχή ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν πρέπει να συμμετάσχει στον εφοδιασμό με όπλα μιας χώρας που διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».

Ο κ. Τούτσιτς αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση αποστολής στην Ουκρανία πυρομαχικών που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Κόνιτς, στη νότια Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή