Φ. Κουβέλης: Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 20:27
UPD:22/01/2015 11:14
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη η ψήφος στο συνδυασμό «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» είναι μια ψήφος χρήσιμη, σταθεροποιητική και προοδευτική.

A- A A+

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας» δήλωσε Φώτης Κουβέλης, ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ», στην προεκλογική συγκέντρωσή του απόψε στο «ΣΙΝΕ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ».

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», υπογράμμισε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής», είπε σ΄ άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη Ν.Δ. σε στρατηγική και ταύτισε την πολιτική σταθερότητα με τη διατήρηση του ρόλου του σε κυβερνητικά σχήματα.

AMNAWEBTV

«Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο και άρα με έλλειψη δεσμεύσεων», είπε ο Φ.Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη η ψήφος στο συνδυασμό «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» είναι μια ψήφος χρήσιμη, σταθεροποιητική και προοδευτική.

«Έχουμε ρεαλιστικές θέσεις για την ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή της δημοσιονομικής προσαρμογής που παίρνουν υπόψη τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τις συνθήκες» είπε.

Ανέφερε ότι ο συνδυασμός του έχει προτάσεις για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής με άλλες πολιτικές, προσανατολισμένες σε εκσυγχρονισμούς και βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Ακόμη ο κ. Κουβέλης πρότεινε την ανάγκη δημιουργίας συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους. Και δεύτερον, την υλοποίηση ενός εσωτερικού συνεκτικού προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία.

«Η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί με αυτονομία να ορίζει τις πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που θα συμφωνούνται», επεσήμανε.

Ο κ. Κουβέλης έκανε κριτική αποτίμηση της παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν προσκολληθήκαμε όμως σε καρέκλες. Δεν πουλήσαμε τις αξίες μας. Αρνηθήκαμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση όταν νοιώσαμε ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια παρέμβασης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή