Πάπας Φραγκίσκος: Ο κόσμος έχει ανάγκη από αγάπη

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 14:32
UPD:16:47
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Τα φετινά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που γιορτάζει ο Αργεντινός ποντίφικας μετά την εκλογή του και η δημοτικότητά του σε όλον τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται .

A- A A+

Με την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi» (προς την πόλη και την οικουμένη), αλλά και με την έκκληση να σταματήσουν οι πόλεμοι, απευθύνθηκε σήμερα στους καθολικούς όλου του κόσμου ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τα φετινά είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που γιορτάζει ο Αργεντινός ποντίφικας μετά την εκλογή του και η δημοτικότητά του σε όλον τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται .

Μιλώντας στους χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας καταδίκασε τις «βάναυσες διώξεις» των μειονοτήτων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους κάλεσε να μην αδιαφορούν για τα δεινά των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Έκανε επίσης έκκληση να σταματήσουν οι συγκρούσεις στις χώρες της Αφρικής, να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις των Πακιστανών Ταλιμπάν που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 130 μαθητές την περασμένη εβδομάδα και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που βοηθούν τα θύματα του Έμπολα.

EURONEWS

«Ζητώ από τον Σωτήρα μας να φροντίσει για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Ιράκ και τη Συρία που για πολύ καιρό τώρα υφίστανται τις συνέπειες μιας συνεχιζόμενης σύρραξης και που, μαζί με εκείνους που ανήκουν σε άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες, υφίστανται βίαιες διώξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη λειτουργία που τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους Καθολικούς να αντιδράσουν «με πραότητα» στις συγκρούσεις και στις δύσκολες καταστάσεις και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Ο κόσμος έχει τόση ανάγκη από αγάπη», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

Στο μεταξύ, στη Βηθλεέμ, στα παλαιστινιακά εδάφη, η τεταμένη κατάσταση ανάγκασε πολλούς ξένους προσκυνητές να αποχωρήσουν.

Στη Συρία, η μεσονύχτια λειτουργία τελέστηκε πολύ νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ταραχών και επεισοδίων.

Στη Σιέρα Λεόνε, λόγω της επιδημίας του Έμπολα, οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν. Οι συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί και στο Κόνακρι, την πρωτεύουσα της Γουινέας ενώ στη Λιβερία, μολονότι δεν ισχύει κάποια απαγόρευση, τα φετινά Χριστούγεννα δεν ήταν διόλου εορταστικά, αφενός λόγω της επιδημίας και αφετέρου λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή