«Καλά Χριστούγεννα» σε Πάπα και ηγέτες από τον πρόεδρο του Ιράν

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 16:51
UPD:20:27
REUTERS/Jewel Samad

Στο μήνυμά του προς τον ποντίφικα, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ιρανικής Προεδρίας, ο κ. Ρουχανί (φωτ. αρχείου) καταγγέλει όσους «προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια δια της βίας και αφανίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

A- A A+

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» στους ηγέτες όλου του κόσμου και στον πάπα Φραγκίσκο, εκφράζοντας την ελπίδα για μια συνεργασία η οποία θα επιτρέψει «να διαχυθεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία στον κόσμο».

Στο μήνυμά του προς τον ποντίφικα, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ιρανικής Προεδρίας, ο κ. Ρουχανί καταγγέλει όσους «προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια δια της βίας και αφανίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε για να διασπείρουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστό μήνυμα το οποίο απευθύνεται στους ηγέτες του υπόλοιπου κόσμου, ο Ιρανός πρόεδρος σημειώνει ότι «σε έναν κόσμο που πλήττεται σήμερα από τη βία πρέπει να στραφούμε στα διδάγματα των θείων προφητών, το μοναδικό δρόμο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας».

Στο Ιράν, χώρα οι κάτοικοι της οποίας είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους (99%) μουσουλμάνοι, κυρίως σιίτες αλλά και σουνίτες, ζουν περίπου 118.000 χριστιανοί.

Η χριστιανική κοινότητα είναι η μία εκ των τριών αναγνωρισμένων θρησκευτικών μειονοτήτων, ενώ οι άλλες δύο είναι οι Εβραίοι και οι ζωροαστριστές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή