Τρεις νεκροί λαθροκυνηγοί στη Νότια Αφρική

Περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι έχουν σκοτωθεί φέτος από λαθροκυνηγούς
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 12:32
UPD:12:32
EPA/DAI KUROKAWA

Η δραστηριότητα των λαθροκυνηγών σημειώνει πτώση κατά τις γιορτές και αυξάνεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους, μέχρι το χειμώνα, λόγω της θερμοκρασίας και της χαμηλής βλάστησης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Φύλακες του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική σκότωσαν τρεις λαθροκυνηγούς μετά από ανταλλαγές πυροβολισμών την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο έτος στη Νότια Αφρική, τα δύο τρίτα εκ των οποίων εντός του Πάρκου Κρούγκερ. Η αφρικανική χώρα φιλοξενεί την πλειοψηφία των εναπομεινάντων ρινόκερων του πλανήτη.

Οι τελευταίοι μήνες του έτους είναι πάντα αυτοί με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα λαθροκυνηγών, σύμφωνα με τους φύλακες του πάρκου, οι οποίοι τραυμάτισαν και συνέλαβαν ακόμα τρεις λαθροκυνηγούς, ενώ άλλοι έξι δραπέτευσαν κατά τη διάρκεια των διάφορων πολυάριθμων περιστατικών που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά 164 λαθροκυνηγοί έχουν συλληφθεί μέσα στο 2014, 30 περισσότεροι από ότι το 2013.

Οι λαθροκυνηγοί, πολλοί εκ των οποίων εισέρχονται στο πάρκο από τη γειτονική Μοζαμβίκη, προτιμούν να κυνηγούν κατά τους θερινούς μήνες του νοτίου ημισφαιρίου, χρησιμοποιώντας την πιο πυκνή βλάστηση για να κρυφτούν και τις βροχοπτώσεις για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Η δραστηριότητα των λαθροκυνηγών σημειώνει πτώση κατά τις γιορτές και αυξάνεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους, μέχρι το χειμώνα, λόγω της θερμοκρασίας και της χαμηλής βλάστησης, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων της Νοτίου Αφρικής.

Η ζήτηση για κέρατα ρινόκερων, τα οποία αποτελούνται από κερατίνη όπως και τα ανθρώπινα νύχια, βρίσκεται σε κατακόρυφη ζήτηση ειδικά σε αγορές της Ασίας όπου θεωρείται σύμβολο κύρους αλλά και ότι διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες ασθένειες, παρά την απουσία αποδείξεων που να στηρίζει αυτή τη θεωρία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή