Το e-mail του ΥΠΟΙΚ προς την τρόικα «ανέβασε» στο site του δικαστηρίου ο πρόεδρος του ΣτΕ

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 18:38
UPD:18:43
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η  ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθαρά  στην ενημέρωση των συναδέλφων του.

A- A A+

Μέιλ που φέρεται να έχει σταλεί από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην τρόικα για τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας ανάρτησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Η ενέργεια αυτή του κ. Ρίζου να αναρτήσει το mail του κ. Χαρδούβελη (στην αγγλική γλώσσα) στο σαϊτ του ΣτΕ, τόσο από νομικούς, όσο και από πολιτικούς, χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον, ως ενέργεια με την οποία απροκάλυπτα πλέον εκδηλώνεται η δυσφορία του δικαστικού σώματος προς την κυβέρνηση.

Κάποιοι άλλοι ερμηνεύουν την ενέργεια του κ. Ρίζου ως  ξεμπρόστιασμα των ενεργειών του κ. Χαρδούβελη, αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης υπό την έννοια ότι  ενεργούν «κάτω από το τραπέζι», γιατί άλλα λένε και άλλα κάνουν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ευθεία παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα.

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η  ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθαρά  στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα συνέλθει η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που έχει δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των  ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή