Βράβευση της Κ. Περιστέρη, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 20:25
UPD:12/11/2014 03:58
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου βραβεύει την Κατερίνα Περιστέρη.

Τιμητική πλακέτα στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, για το επιτελούμενο στην Αμφίπολη, ανασκαφικό έργο, επίδωσε το συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), κατά τη πρώτη τακτική του συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Ροδολίβος ,έδρα του δήμου Αμφιπόλεως.

«Εγώ είμαι μια απλή αρχαιολόγος που κάνω το καθήκον μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη να έχουμε μια καταπληκτική ανασκαφή, μια οικουμενική ανασκαφή που παρόμοιά της δεν υπάρχει. Αυτό και μόνο δίνει χαρά σε όλους μας όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά φαντάζομαι και σε όλους τους άλλους πολίτες τη χώρας μας, αλλά και της υφηλίου», δήλωσε η προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
Ο προέδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην αρχαιολόγο, είπε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ δίνει και ένα μήνυμα που ούτως ή άλλως από μόνη της το εκπέμπει, μέσα από τα σπλάχνα της, η Μακεδονική Γη. Ένα μήνυμα προς αυτούς, τους ποικιλώνυμους, που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία του τόπου μας, την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Στην έναρξη της συνεδρίασης της ΠΕΔΚΜ το «παρών» έδωσαν και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που αναφέρθηκαν στο ανασκαφικό έργο στον Τύμβο Καστά.

ΑΠΕ ΜΠΕ
«Το στόμα των Σκοπιανών μπορεί να μην κλείσει ποτέ, αλλά η αλήθεια λάμπει από όλες τις πλευρές και ένα παραπάνω εδώ στην Αμφίπολη» δήλωσε ο κ. Ορφανός, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε σε αυτή τη σημαντικότατη ανασκαφή και χρηματοδότησε το 2012 την αρχαιολογική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη. Θα συμβουλέψω όλους αυτούς τους τηλεαρχαιολόγους οι οποίοι επιχειρούν με όλες τους τις δυνάμεις να μειώσουν τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού αυτού ευρήματος να μην βιάζονται γιατί, ο Τύμβος Καστά δεν έχει ακόμη μιλήσει και η ανασκαφή έχει ακόμη πάρα πολλά να μας δείξει».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή