Τι απαντά ο Γ. Καρατζαφέρης για τα «ύποπτα» εμβάσματα

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 12:27
UPD:12:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

A- A A+

Άγνοια για τα πρόσωπα που συνδεόνται με εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Real news, κατέληξαν σε δύο offshore, που φέρονται να του ανήκουν, δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 

«Σχετικά με τη βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real news δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τονίζει ακόμη ότι εκτιμά «την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα» του.

«Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και "έχουν γνώσιν οι φύλακες"».

Η κυριακάτικη εφημερίδα ανέφερε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της πως έχει φθάσει στη Βουλή εισαγγελικό αίτημα για έλεγχο του πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη με αφορμή εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma στις Catalina Ltd και Homeric, οι οποίες φέρονται να ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα. 

Σύμφωνα με τη Real news, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή