Μπλακ - άουτ στο Μπαγκλαντές

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 13:45
UPD:15:31
EPA/MUFTY MUNIR

Οι κατοικίες και τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Ντάκα τροφοδοτείται από γεννήτριες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι σήμερα ολόκληρο το Μπαγκλαντές, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Μασούντ Αλμπερούνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας, τεχνικοί «εργάζονται για να επιδιορθώσουν τη βλάβη», από την οποία έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές που συνδέονται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την ίδιο, λόγω της βλάβης σταμάτησαν αυτομάτως τη λειτουργία τους όλοι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί. Όπως είπε, είναι «η πρώτη φορά από το 2007 που το σύνολο της χώρας βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό».

EURONEWS

Καθώς το Σάββατο είναι αργία στο Μπανγκλαντές, οι επιπτώσεις για τη βιομηχανία είναι μικρότερες απ' ό,τι θα ήταν αν η βλάβη σημειωνόταν σε εργάσιμη ημέρα. Ωστόσο οι κατοικίες και τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα χωρίς ηλεκτρικό, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Ντάκα τροφοδοτείται από γεννήτριες.

Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστό σε ποια γραμμή μετάδοσης παρουσιάσθηκε το πρόβλημα. Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης του Μπαγκλαντές ανέφεραν πως πρόκειται για μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού από την Ινδία.

Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, το Μπανγκλαντές εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ινδία, μέσω μιας γραμμής που ξεκινάει από το κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία, και φθάνει στο νοτιοδυτικό Μπαγκλαντές.

Στο Μπαγκλαντές, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας υπερβαίνει πλέον την οικονομική ανάπτυξη, καθώς η μεσαία τάξη διευρύνεται και η εκβιομηχάνιση εντείνεται σε μια χώρα με μικρές δυνατότητες στην παραγωγή ενέργειας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή