Σρι Λάνκα: 300 αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 14:19
UPD:30/10/2014 10:00
REUTERS/DINUKA LIYANAWATTE
A- A A+

Διασώστες αναζητούν περισσότερους από 300 ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται έπειτα από κατολίσθηση η οποία σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 χωρικούς, δήλωσε αξιωματούχος.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, η οποία είναι ευάλωτη στις κατολισθήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, τόνισε ο Σάραθ Λαλ Κουμάρα, εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών .

«Στην περιοχή όπου αναφέρθηκε η κατολίσθηση ζουν κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού. Μεταξύ αυτών είναι και οι περισσότεροι αγνοούμενοι», ανέφερε.

Ο υποστράτηγος Μάνο Περέρα υπογράμμισε ότι περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις οι οποίες σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες.

ASSOCIATED PRESS

Περίπου 120 κατοικίες καταστράφηκαν από την κατολίσθηση, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 7:30 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας.

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάσκα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή