Απάτη σε βάρος της ΟΣΥ με προμήθεια ελαστικών αμφιβόλου ποιότητας

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 13:16
UPD:13:20
REUTERS/REGIS DUVIGNAU
A- A A+

Μεγάλη απάτη σε βάρος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) ξεσκέπασε η Οικονομική Αστυνομία. Επιχειρηματίας 59 ετών προμήθευε την εταιρεία με ελαστικά αμφιβόλου ποιότητας, συμμετέχοντας με πλαστά πιστοποιητικά προδιαγραφών σε δημόσιους διαγωνισμούς. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία και απάτη που υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρησή του συμμετείχε τουλάχιστον από το 2012 σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς, που αφορούσαν στην προμήθεια ελαστικών λεωφορείων για εταιρείες μεταξύ των οποίων και η ΟΣΥ. 

Προκειμένου να προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή, προσκόμιζε στο φάκελο της τεχνικής προσφοράς πλαστά πιστοποιητικά ξένου οίκου αξιολόγησης, σύμφωνα με τα οποία τα προσφερόμενα ελαστικά, που παράγονταν σε χώρα της Ασίας, πληρούσαν τόσο τις προδιαγραφές της προκήρυξης της ΟΣΥ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2012 η ΟΣΥ προμηθεύθηκε από την επιχείρηση τουλάχιστον 9.000 ελαστικά, διαφόρων διαστάσεων, αμφιβόλου ποιότητας, από μη πιστοποιημένο κατασκευαστή, αντί του ποσού των 2.523.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή - συμμετοχή του 59χρονου σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή