ΠΓΔΜ: Επέστρεψε στη Βουλή κόμμα των Αλβανών το οποίο απείχε

Μετά από δύο μήνες
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 17:53
UPD:17:57
EPA/GEORGI LICOVSKI

Την επιστροφή του DPA στη Βουλή χαιρέτισαν τόσο οι βουλευτές του κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και του DUI.

A- A A+

Μετά από αποχή δύο μηνών, οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) του Μεντούχ Θάτσι επέστρεψαν τη Δευτέρα στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Ο Μεντούχ Θάτσι ανέφερε ότι το DPA αποφάσισε να επιστρέψει στη Βουλή μετά και από σχετικές προτροπές παραγόντων της διεθνούς κοινότητας.

Οι βουλευτές του DPA είχαν αποχωρήσει από τη Βουλή στα τέλη Αυγούστου, μετά από επεισόδιο που είχαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου με βουλευτές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι.

Τα δύο αντίπαλα αλβανικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για το επεισόδιο, κατά το οποίο βουλευτές τους ήρθαν στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Την επιστροφή του DPA στη Βουλή χαιρέτισαν τόσο οι βουλευτές του κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και του DUI.

To DPA είναι το δεύτερο σε δύναμη αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, μετά από το κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ΠΓΔΜ στα τέλη Απριλίου, το DUI εξέλεξε 19 βουλευτές, ενώ το DPA εξέλεξε επτά βουλευτές.

Από τη Βουλή της ΠΓΔΜ συνεχίζει να απέχει ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της οποίας ηγείται η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ. Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, καθώς όπως υποστηρίζει οι εκλογές δεν ήταν ελεύθερες και δημοκρατικές.

Η αντιπολίτευση της οποίας ηγείται το SDSM είχε εκλέξει 34 βουλευτές στις τελευταίες εκλογές, εκ των οποίων τρεις διαφώνησαν με την απόφαση για μποϋκοτάζ της Βουλής και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή