Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης έθεσε ο Πρωθυπουργός

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. - Ασίας
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 14:30
UPD:14:34
REUTERS/POOL

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στη σύνοδο κορυφής Ε.Ε.- Ασίας.

A- A A+

To ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και την πίεση που δέχεται η Ελλάδα έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συζητήσεις που είχε με ξένους ηγέτες, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου στο Παλάτσο Ρεάλε, στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ε.Ε.- Ασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, υπογραμμίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα πρόβλημα ασφάλειας που απαιτεί άμεση δράση.

Ο Πρωθυπουργός συνέδεσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με αυτό της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών εντάσεων.

Παράλληλα, επέμεινε στις διαδικασίες επαναπροώθησης και επαναπατρισμού των μεταναστών, αφού μάλιστα στη συγκεκριμένη σύνοδο λαμβάνουν μέρος χώρες από όπου προέρχεται το κύριο μεταναστευτικό κύμα.

Στο δείπνο των ηγετών, ο κ. Σαμαράς είχε εκ νέου συζήτηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό αλλά και τους πρωθυπουργούς της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας, της Τσεχίας καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή