Το μυστηριώδες ρομποτικό διαστημοπλάνο X-37B επιστρέφει στη Γη

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 12:03
UPD:12:03
SPACE.COM
A- A A+

Για την επιστροφή του μυστηριώδους ρομποτικού διαστημοπλάνου Χ-37Β της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ετοιμάζεται η αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία προσγείωσής του, καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτή θα εξαρτηθεί από τεχνικούς και καιρικούς παράγοντες.

U.S. AIR FORCE

«Η ομάδα του Βάντενμπεργκ είναι έτοιμη να διεξάγει επιχειρήσεις ασφαλούς προσγείωσης για το X-37B Orbital Test Vehicle, για τρίτη φορά για αυτή τη μοναδική αποστολή» σημείωσε ο σμήναρχος Κιθ Μπατς, διοικητής της 30th Space Wing, ειδικοί της οποίας θα παρακολουθήσουν την επιστροφή από τροχιά και προσγείωση του σκάφους, που «κλείνει» την αποστολή OTV-3 (Orbital Test Vehicle).

PICOATTOFEMTO

Το X-37B έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και του «διαστημόφιλου» κοινού, λόγω του «αέρα μυστηρίου» που συνοδεύει το όλο πρόγραμμα και τις αποστολές του. Επί της προκειμένης, το σκάφος έχει παραμείνει σε τροχιά περίπου δύο χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2012), στο πλαίσιο μίας αποστολής για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά- και ως εκ τούτου έχουν «πυροδοτηθεί» σενάρια περί κατασκοπευτικής δραστηριότητας, δοκιμών όπλων κ.α. Η θέση της αεροπορίας είναι πως το σκάφος – το οποίο θυμίζει συρρικνωμένη έκδοση του διαστημικού λεωφορείου- είναι σχεδιασμένο για την επίδειξη τεχνολογιών για επαναχρησιμοποιούμενα διαστημόπλοια και για τη διεξαγωγή πειραμάτων. 

Προτεινόμενα για εσάς