Αλβανία: Θα συμβάλουμε στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 19:10
UPD:19:12
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Η αλβανική κυβέρνηση θα συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο τον προσπαθειών της να ενταχθεί στις ευρω-ατλαντικες δομές, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, έπειτα από συνάντηση στα Τίρανα με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Αλβανών της ΠΓΔΜ (DUI) Αλί Αχμέτι.

Ο κ. Μέτα όμως δεν διευκρίνησε ποιες πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν από την Αλβανία στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μέτα εξήρε τη συμβολή του Αλί Αχμέτι και του DUI, ως κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

«Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Αλβανία, την 'Μακεδονία', το Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα στην περιοχή και φυσικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι καιρός να ενταθούν οι συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του DUI για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος με την Ελλάδα, ως προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ», δήλωσε ο Ιλίρ Μέτα.

Ο πρόεδρος του αλβανικού κοινοβούλιου πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποφέρει θετικά αποτελέσματα».

Οι δύο άντρες τόνισαν την ανάγκη υπογραφής και άλλων συμφωνιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή