Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 07:00
UPD:15:45
EPA/JEROME FAVRE

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά κτίρια της κυβέρνησης.

A- A A+

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της απόφασης του Πεκίνου να περιορίσει την δυνατότητα να θέτει κανείς υποψηφιότητα στις εκλογες στην πρώην βρετανική αποικία.

Η Kίναη οποία ανέκτησε το Χονγκ Κονγκ το 1997, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο μελλοντικός επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης θα εκλέγεται πράγματι από το 2017 με καθολική ψήφο, αλλά μόνο δύο ή τρεις υποψήφιοι επιλεγμένοι από μια επιτροπή θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά κτίρια της κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν αρκετές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τους διαδηλωτές, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη 6 φοιτητών.

EURONEWS

«Δεν θέλω ο αγώνας για τη δημοκρατία να περάσει στην επόμενη γενιά. Αυτή είναι δική μας ευθύνη», δήλωσε ένας από τους φοιτητές.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή