Χυδαία επίθεση καταγγέλλει ο δήμος Λαρισαίων

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 15:40
UPD:15:53
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+
Την έντονη αντίδραση του δήμου Λαρισαίων έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, μετά την άρνηση διεξαγωγής ελέγχου για τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. 

«Με έκπληξη παρακολουθούμε την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει μια εντελώς πλαστή εικόνα, επιτιθέμενη συκοφαντικά κατά δημάρχων και αιρετών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θέλουν, δήθεν, να καλύψουν παρανομίες και παρατυπίες, απειλώντας τους μάλιστα με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικαστικές διώξεις», σημείωνει ο δήμος.

Καταγγέλλει επίσης ότι «οι πρωτεργάτες αυτής της επίθεσης, παραπλανούν και ψεύδονται. Επίτηδες αποκρύπτουν ότι η διαδικασία ελέγχου των πλαστών πτυχίων είναι διαδικασία χωριστή και ανεξάρτητη από τον επανέλεγχο των συμβάσεων».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα ακόλουθα:

«Ο έλεγχος των τίτλων έχει ξεκινήσει με νόμο του 2013 επί υπουργίας κ. Αντώνη Μανιτάκη. Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Λαρισαίων, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και συνεχίζονται ενώ σε περιπτώσεις παρατυπιών θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αποσιωπούν επίσης οι εμπνευστές αυτής της χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης, ότι η μετατροπή συμβάσεων έγινε με συμμετοχή συλλογικών οργάνων και ανεξάρτητων αρχών (Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια και ΑΣΕΠ). Με τις ενέργειές της η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά ακυρώνει το ΠΔ 164/2004 το οποίο έχει κριθεί θετικά από το ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και δίνει στο ΑΣΕΠ το κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα έγινε κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας και κρίθηκε αμετάκλητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ποιος λοιπόν τηρεί τη νομιμότητα;»

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή