Ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 07:05
A- A A+

Η ΝΕΡΙΤ εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση, σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στην οποία αναφέρει πως ο φάκελος υποβολής αίτησης μέλους στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) κατατέθηκε.

Η ανακοίνωση της  ΝΕΡΙΤ, μεταξύ άλλων, αναφέρει  πως η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης.

Η ανακοίνωση

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:
1. Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.
2. Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
3. Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη γενική της συνέλευση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή