Στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 14:31
UPD:15:36
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.

A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις βολές του για κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μη μεταδοθεί η ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, υποστήριζοντας μάλιστα πως για αυτό έγιναν οι παραιτήσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;» ρώτησε η κ. Βούλτεψη, η οποία μάλιστα υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το "μόρφωμα" της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το "μόρφωμα" που δήθεν μποϋκοτάριζε».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Η κ. Βούλτεψη επανέλαβε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης, ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανέναν σχετικώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε πως «το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, είναι η Χρυσή Αυγή» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και η απάντηση κυβερνητικών πηγών στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποία παράλληλα διατύπωσε επικρίσεις για παροχολογία κατά του κ. Τσίπρα, εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ. 

«"Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.

Με αφορμή και τις παραιτήσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, σημείωσαν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση για να μη μεταδοθεί η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως για τον λόγο αυτόν παραιτήθηκε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. 

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τόσο προκλητική και λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντ. Μακρυδημήτρη  και του αναπληρωτή  Ρ. Μορώνη».

«Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα του πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται βέβαιος πως «ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται» και καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή» να αναθεωρήσει «την πραξικοπηματική της ενέργεια».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης.

Ο κ. Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει πριν από περίπου τέσσερις μήνες τον Γιώργο Προκοπάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή