Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπ. Λυκούδης

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 12:08
UPD:13:16
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Σπύρος Λυκούδης.

A- A A+

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ΔΗΜΑΡ απέστειλε ο Σπύρος Λυκούδης στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε αυτήν αναφέρει το εξής: «Δηλώνω ότι δεν ανήκω πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής». 

Η αποχώρηση του κ. Λυκούδη είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο χθες, όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδεχόταν πως το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά. 

Ακολούθησε το απόγευμα η συγκέντρωση 26 μελών της Κ.Ε. του κόμματος που συγκροτούν τη Μεταρρυθμιστική Τάση -της οποίας ηγείται ο κ. Λυκούδης-  κατά την οποία επισφραγίστηκε η αποχώρησή τους. 

Μετά τη συνάντηση, ο μέχρι πρότινος βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η Μεταρρυθμιστική Τάση δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο του κόμματος και πρόσθεσε πως βασική της κατεύθυνση είναι «η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».

Σήμερα το πρωί επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» του κ. Λυκούδη με το κόμμα, το οποίο σχολίασε ότι η ανεξαρτητοποίηση «αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς περιόδου άρνησής του να αποδεχτεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στα δημοκρατικά κόμματα, ωστόσο, πόσω μάλλον σε κόμμα που εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς, άλλος τρόπος λειτουργίας πέραν του σεβασμού στον κανόνα της πλειοψηφίας και της αποδοχής των δημοκρατικών διαδικασιών δεν νοείται», συμπλήρωσε για να καταλήξει πως «ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του...».

Πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση Λυκούδη η Δημοκρατική Αριστερά κατέκρινε τη στάση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, κάνοντας λόγο για μία «προαναγγελθείσα ρήξη, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών».

Σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε πως στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας.

Πλέον η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ μετρά 10 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές έφθασαν τους εννέα. 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή