Φ. Κουβέλης: Η εκλογή Προέδρου θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 12:57
UPD:15:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μη αποκλείοντας κανένα ενδεχόμενο, επανέλαβε τη θέση του ότι το θέμα δεν είναι του παρόντος και πώς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική συγκυρία που θα διαμορφωθεί και τις ασκούμενες πολιτικές. Ζήτησε δε να σταματήσει το μικροκομματικό παιχνίδι, όπως είπε, με τους θεσμούς.

«Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο. Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα. Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ και τη στρατηγική που επιθυμεί να ακολουθήσει, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε την ανάγκη αυτόνομης πορείας της ΔΗΜΑΡ και τη σύναψη συμμαχιών για να επικρατήσουν προοδευτικές επιλογές για την χώρα, ασκώντας κριτική τόσο στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβερνητική πρακτική. Επανέλαβε τα 12 σημεία που πρότεινε στις αρχές του καλοκαιριού, για διάλογο, ως βάση για την προοδευτική διακυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι το συνέδριο του κόμματος θα είναι ανοικτό και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή