Κάμερον: Νέες συνέπειες για τη Ρωσία εάν δεν σταματήσει να δρα στρατιωτικά στην Ουκρανία

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 18:23
UPD:18:26
REUTERS/TOBY MELVILLE

«Δεν φθάνει κάποιος να διαπραγματεύεται στο Μινσκ, ενώ τα ρωσικά τανκς κυλούν μέσα στην Ουκρανία. Κάθε τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει άμεσα», αναφέρει ο κ. Κάμερον (φωτ. αρχείου) σε δήλωσή του.

A- A A+

Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να στέλνει άρματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει νέες συνέπειες εάν δεν δοθεί πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση.

Η Ουκρανία είχε κατηγορήσει νωρίτερα τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό και οχήματα εντός του εδάφους της προς υποστήριξη των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, δύο ημέρες αφού οι πρόεδροι των δύο χωρών, Πέτρο Ποροσένκο και Βλάντιμιρ Πούτιν αντίστοιχα, συμφώνησαν ότι χρειάζεται να αρχίσει ειρηνευτική διαδικασία.

«Δεν φθάνει κάποιος να διαπραγματεύεται στο Μινσκ, ενώ τα ρωσικά τανκς κυλούν μέσα στην Ουκρανία. Κάθε τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει να σταματήσει άμεσα», αναφέρει ο κ. Κάμερον σε δήλωσή του.

EURONEWS

«Συμβουλεύουμε τη Ρωσία να ακολουθήσει ένα άλλο μονοπάτι και να συμβάλει σε μία πολιτική λύση στο ουκρανικό. Εάν δεν το πράξει, πρέπει να είναι σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσει νέες συνέπειες», καταλήγει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή