Ποτάμι: Ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ επαναφέρει τον κομματισμό

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 17:19
UPD:17:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Το Ποτάμι επισημαίνει στην επιστολή του ότι αν η κυβέρνηση ήθελε βελτιωτικές αλλαγές αυτές μπορούσαν να γίνουν μόνο με νηφάλιο διάλογο με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

A- A A+

Τροπολογία που «επαναφέρει τον ...καρκίνο του κομματισμού» χαρακτηρίζει τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ το Ποτάμι και με αφορμή την επιστολή της EBU προς τον πρωθυπουργό καλεί την κυβέρνηση «να αποφύγει το νέο ευρωπαϊκό ρεζιλίκι».

«Είχαμε έγκαιρα εκφράσει τη σφοδρή μας αντίθεση στην τροπολογία στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ, με την οποία τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα επανέφεραν τον ασφυκτικό έλεγχο στον ορισμό της διοίκησής της, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν με την ΕΡΤ -όταν κυβερνούσαν αυτοδύναμα το καθένα ξεχωριστά» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση σχολιάζεται ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε όντως βελτιωτικές αλλαγές – όπως επισημαίνει και η EBU στην επιστολή της- αυτές μπορούσαν να γίνουν μόνο με νηφάλιο διάλογο με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς του πνευματικού και δημοσιογραφικού κόσμου και τους αντίστοιχους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όχι με τροπολογία για αντικαρκινικό νοσοκομείο που επαναφέρει τον… καρκίνο του κομματισμού».

Παράλληλα, το Ποτάμι επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση που -όπως έχουμε επισημάνει- είναι ένοχη, τελευταία, και για πολλές άλλες επιλογές επιστροφής στο γνώριμο πελατειακό και κομματικοκεντρικό παρελθόν που μας οδήγησε στη μεγάλη κρίση, έχει τώρα μία και μόνο επιλογή για να αποφύγει το νέο ευρωπαϊκό ρεζιλίκι. Να επιστρέψει στις προηγούμενες επιταγές του νόμου».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή