Γ. Σγουρός: Κατάθεση του απολογισμού της Περιφέρειας στο ΥΠΕΣ

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 14:07
UPD:14:10
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
A- A A+

Στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο κατέθεσε τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, καλώντας παράλληλα τη διάδοχό του Ρένα Δούρου προκειμένου να την ενημερώσει.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο απολογισμός, ο οποίος αποτελείται από 21 συνολικά τόμους και αριθμεί περισσότερες από 4.500 σελίδες, περιέχει μια αναλυτική καταγραφή και παρουσίαση του έργου που έχει συντελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 1/1/2011 – 31/8/2014, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει.

Περιλαμβάνει απολογιστικά στοιχεία όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και όλων των φορέων και νομικών προσώπων που προΐσταται εκ του νόμου ο Περιφερειάρχης Αττικής..

«Παρέλαβα σήμερα από τον Περιφερειάρχη τους εικοσιένα τόμους με το έργο της Περιφέρειας την τελευταία τετραετία. Είναι ένα έργο που τιμά και τον ίδιο και τους συνεργάτες του σε μία χρονική συγκυρία όπου η αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού πέρασε δύσκολα χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία είχε η χώρα και λόγω του μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Ντινόπουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «παρέδωσα σήμερα στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, όπως είχα θεσμική υποχρέωση, τον πλήρη, αναλυτικό και ολοκληρωμένο απολογισμό της πρώτης αιρετής Περιφέρειας Αττικής. Στους 21 τόμους του απολογισμού μπορεί ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης να βρει όλα τα στοιχεία για την Περιφέρεια Αττικής. Οτιδήποτε έγινε αυτά τα τριάμισι χρόνια είναι αποτυπωμένο στις 4.500 σελίδες του απολογισμού. Επειδή τα γραπτά μένουν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, μόνο όποιος δεν μπει στον κόπο να τον διαβάσει ή όποιος είναι κακόπιστος, δεν θα μπορέσει να βρει στον Απολογισμό τα στοιχεία που θέλει».

Παράλληλα ο κ. Σγουρός κάλεσε τη νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου να ορίσει την ημερομηνία που επιθυμεί, προκειμένου να ενημερωθεί από τον ίδιο για όλα τα θέματα της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων θα είναι διαθέσιμος στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς, στις ιστοσελίδες www.patt.gov.gr, www.edsna.gr, www.enpe.gr.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή