ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιάζουν τη διάλυση του ΟΑΕΔ

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 13:59
UPD:14:01
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων και γερμανικών ΜΜΕ, ο κ. Στρατούλης προειδοποιεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ».

A- A A+

Να απαντήσει άμεσα εάν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον «ξαφνικό θάνατο», δηλαδή «την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ» καλεί τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα εγχώριων και γερμανικών ΜΜΕ, ο κ. Στρατούλης προειδοποιεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ», ζητώντας παράλληλα την αναδιοργάνωση του Οργανισμού με στόχο να μετατραπεί σε έναν πραγματικά δημόσιο, ενιαίο, και αποτελεσματικό φορέα.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, «η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας».

Επίσης, συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, «η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή