Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στην Κοκκινιά

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 13:28
UPD:18/08/2014 13:38
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν απο το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

A- A A+

Διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε απο ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δυο περιστατικών το βράδυ της 14ης και της 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν απο το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα καλεί την οργανωμένη πολιτεία «να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών  καθηγητών, του ΑΣΜΠ».

«Οι τραμπουκισμοί των Νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν την μεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό» αναφέρει κλείνοντας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή