Στεφανόπουλος: Ανάγκη βελτιώσεων στο σχέδιο Ανάν

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2004 21:09
A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις του σχεδίου Ανάν, οι οποίες θα αποβούν εις όφελος και των δύο πλευρών, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε απόψε προς τιμήν των Βασιλέων της Νορβηγίας.

Πρόσθεσε ότι «η αρνητική κατάληξη του δημοψηφίσματος στην Κύπρο οφείλεται στην ομόθυμη σχεδόν πεποίθηση των Ελληνοκυπρίων ότι το σχέδιο δεν εξασφάλιζε ισορροπία μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ούτε παρείχε τις αναγκαίες εγγυήσεις για την μελλοντική εξέλιξη των σχέσεών τους».

Ο κ. Στεφανόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιδιώκουν πάντα ειλικρινώς την επανένωση του νησιού και επισήμανε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. δημιουργεί ήδη μια νέα δυναμική για την διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, στην προσφώνησή του, στις διαχρονικά καλές σχέσεις Ελλάδας και Νορβηγίας, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεώς τους.

Καταλήγοντας ο κ. Στεφανόπουλος είπε ότι η Ελλάδα καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για τη διοργάνωση άρτιων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σημειώνεται ότι κατά την πρωϊνή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στη Βασίλισσα Σόνια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή