Την Πέμπτη θα εκδικαστεί η έφεση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 15:10
UPD:15:25
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος (δεύτερος από αριστερά), ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος (πρώτος από αριστερά) και  μέλη της ΑΔΕΔΥ, έξω από το Εφετείο κατά την εκδίκαση της έφεσης της ΑΔΕΔΥ.

A- A A+

Συζητήθηκε η έφεση που άσκησε η ΑΔΕΔΥ κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία για το θέμα της αξιολόγησης.

Οι συνήγοροι και των δυο πλευρών αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους την Πέμπτη στις 12:00. Η κρίση του δικαστηρίου αναμένεται από την Παρασκευή 1η Αυγούστου και μετά.

«Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κάτι που οι συνδικαλιστές θεώρησαν ότι εντάσσεται στις μνημονιακές απαγορεύσεις κατά των απεργιακών δικαιωμάτων.

Πάντως, οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στο εφετείο δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή