Συνεχίζει στην Εθνική Γερμανίας ο Λεβ

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 16:35
UPD:16:41
REUTERS/BRIAN SNYDER
A- A A+

Ο Γιόαχιμ Λεβ συνεχίζει στη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα της Γερμανίας, με την οποία πανηγύρισε πριν από δέκα ημέρες την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από το να δουλεύω με αυτή την ομάδα, να την οδηγήσω στο Euro 2016 και να συνεχίσω να εξελίσσω σύνολο και άτομα» δήλωσε ο Λεβ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB).

Ο 54χρονος τεχνικός είχε υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο ανανέωση συμβολαίου με DFB έως το 2016, αλλά τα διεθνή ΜΜΕ άφηναν να πλανηθούν σκιές και αμφιβολίες για το κατά πόσο επιθυμούσε να παραμείνει στη θέση του εκλέκτορα.

Ο Λεβ διαδέχθηκε το 2006 τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, του οποίου ήταν βοηθός από το 2004. Επί των ημερών του η Γερμανία έγινε πάλι αρχικά υπολογίσιμο μέγεθος και στη συνέχεια παγκόσμια υπερδύναμη, που έφτασε στην πλήρη ακμή της με την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Η «μάντσαφτ» ήταν δεύτερη στο Euro 2008 και τρίτη στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010), ενώ έφτασε ως τους ημιτελικούς του Euro 2012. Ο φετινός τίτλος της ήταν ο πρώτος ήταν ο πρώτος μετά το Euro 1996 και ο πρώτος παγκόσμιος από το 1990.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις