Άρτα: Συλλαλητήριο κατά της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ»

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 12:21
UPD:12:27
SOOC/Menelaos Myrillas

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10:00π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Άρτας με κεντρικό σύνθημα «ο Άραχθος δεν πωλείται. Είναι η ζωή μας», αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ τα οποία «ανήκουν» στην επονομαζόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, από τις 10:00π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10:30 από το Δημαρχείο προς την κεντρική πλατεία της πόλης όπου αναγνώστηκαν ψηφίσματα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, φορείς , εργαζόμενοι στα φράγματα, πολίτες, ενώ στην κεφαλή της πορείας είναι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνας, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης ,ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πουρνάρι.

Ωστόσο, την απόφαση να μην μεταβιβαστούν στη «μικρή ΔΕΗ» τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου Ι και ΙΙ, επαναβεβαίωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Εισηγητής, εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «για την Περιφέρεια Ηπείρου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι και ΙΙ, αποτελεί θέμα που αφορά ζωτικά ζητήματα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή». Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι Αρτινοί παραμένουν στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή