Ντ. Μπακογιάνη: Ευθύνη του Πρωθυπουργού η επιλογή του νέου Επιτρόπου

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 17:45
UPD:17:54
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού - και φαντάζομαι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί το όνομα της επιλογής που θα κάνει η Ελλάδα - για τον νέο Επίτροπο στις Βρυξέλλες» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι η επιλογή του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού - και φαντάζομαι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί το όνομα της επιλογής που θα κάνει η Ελλάδα - για τον νέο Επίτροπο στις Βρυξέλλες».

Παραδέχθηκε ότι είχε συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας, όμως, ότι «δεν είναι είδηση. Τα στελέχη συναντώνται, όπως ξέρετε, ανταλλάσσουν απόψεις. Είχα να δω τον κ. Καραμανλή από τις ευρωεκλογές, οπότε κάναμε μια ευρύτερη συζήτηση. Συζητήσαμε πιο πολύ την ευρωπαϊκή εξέλιξη, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς παρουσιάζεται το πολιτικό σκηνικό σήμερα στην Ευρώπης».

Αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τη στάση που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μπακογιάννη την χαρακτήρισε ως ασαφή και υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι θα θέλει «στα σοβαρά» να σταματήσει την πώληση του 30% της επιχείρησης.

«Ξέρει πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που λέει είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά κάνουν μια τελευταία προσπάθεια πολιτικά, να δουν αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή. Αυτή είναι η ταμπακιέρα. Και η εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή