Γ. Μανιάτης: Σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 13:56
UPD:14:42
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον» διαπίστωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης στην πρόσφατη παρουσίαση στο Λονδίνο των υπό παραχώρηση οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «για πρώτη φορά υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και η χώρα μας μπαίνει στον χάρτη των παραγωγών υδρογονανθράκων», ενώ τόνισε πως «η εξέλιξη είναι θετικό προμήνυμα για την ανάπτυξη».

Ο κ. Μανιάτης, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μίλησε επίσης για σημαντική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως «μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό μας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος «για την επίπονη προσπάθεια και τα καλά αποτελέσματα».

Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη μικρή ΔΕΗ και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, λέγοντας απλώς πως όλα συζητούνται στη Βουλή.

Την Τρίτη ο κ. Μανιάτης παρουσίασε στο Λονδίνο το πρόγραμμα παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης.

Μέσω του διαγωνισμού, που αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραχωρηθούν για έρευνες 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα») στους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι οποίες καθορίστηκαν με βάση 50 παραμέτρους, όπως το βάθος της θάλασσας, η γεωλογία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες που προκύπτουν από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες, οι οποίες έγιναν στην περιοχή και την ερμηνεία που ακολούθησε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή