ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία τριών βουλευτών για τον τελικό εκλογικό χάρτη των ευρωεκλογών

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 12:22
UPD:13:23
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, απηύθυναν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι ότι το χρώμα του εκλογικού χάρτη της επικράτειας για τις ευρωεκλογές, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για τους βουλευτές Νίκο Συρμαλένιος, Αγνή Καλογερή και Γιάννη Ζερδελής. Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ωστόσο, στην έγγραφη απάντηση του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι η χρωματική αποτύπωση είναι με βάση την παράθεση των αποτελεσμάτων καθώς στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, υπερτερεί σε σύνολο ψήφων η Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά τους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στη χρωματική αποτύπωση για το Αιγαίου και τονίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου, στις περιφέρειες των Κυκλάδων, της Σάμου και της Λέσβου, την πρωτιά είχε το κόμμα τους αλλά στον χάρτη, «εμφανίζεται μια τελείως ψευδή εικόνα, όπου σε ολόκληρο το Αιγαίου υπερτερεί η ΝΔ».

Οι βουλευτές κάνουν μάλιστα γνωστό ότι για το θέμα διαμαρτυρήθηκαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου και καταγγέλλουν ότι «η ψευδής αυτή χρωματική αποτύπωση, παραπλανεί και διασύρει την αντικειμενικότητα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας».

Όπως, ωστόσο, αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, «από την εμφανή παράθεση των αποτελεσμάτων με βάση τη μετάδοσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου υπερτερεί σε σύνολο ψήφων το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό προκύπτει και η συγκεκριμένη χρωματική αποτύπωση».

Πάντως ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε ότι στις εκλογικές περιφέρειες Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμό ψήφων, στοιχείο το οποίο είναι ορατό σε κάθε περίπτωση, εφόσον βέβαια ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει σε αναζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας βουλευτικών εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην απάντησή του, επισυνάπτει και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή