Σε απεργία από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 07:41
UPD:09:21
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή.

A- A A+

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρείται η γενική συνέλευση που θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη τελούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το πανεπιστήμιο Πάτρας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου της διοίκησης, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και ότι θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις σε περίπτωση που ο εκτιμητής κρίνει ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή