Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας και στο ΑΠΘ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:02
UPD:13:27
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
A- A A+

Στάση εργασίας από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους κατά της διαθεσιμότητας.

Νωρίτερα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, από την οποία ζήτησαν να πάρει θέση και έμπρακτα, στηρίζοντας το προσωπικό που έχει πληγεί από το μέτρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Γιάννης Κουρμούλης ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη για την επαναπρόσληψη 600 υπαλλήλων, προβλέπονται για το ΑΠΘ 84 θέσεις, ενώ το σύνολο των διαθεσίμων του ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι 140.

 Η Σύγκλητος, πάντως, συζήτησε τόσο το θέμα της ένταξης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ του ΑΠΘ σε θέσεις κατηγορίας ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) -στο οποίο δεν φάνηκε να συναινεί- όσο και την ένταξη προσωπικού ΕΤΕΠ στην κατηγορία ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).

Οι υπάλληλοι του ΑΠΘ συμμετέχουν, αύριο και μεθαύριο, στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου διοίκησης, από τις 7.00 π.μ., ζητώντας να μην απολυθεί κανείς και να βρεθούν θέσεις για όλους τους διαθέσιμους, μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή