Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των διοικητικών σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 19:36
UPD:19:43
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
A- A A+

Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου του αρ. 5 του Ν. 4024/2011 και τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση 600 συνολικά διοικητικών υπαλλήλων που τελούν σε διαθεσιμότητα από οκτώ ΑΕΙ, σε δεκαπέντε συνολικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι τα εξής:

  • Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των φορέων προέλευσης.
  • Εντός 5 ημερών από την υποβολή των αιτήσεων, οι διευθύνσεις διοικητικού των ΑΕΙ προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν το σύνολο των σχετικών στοιχείων στο ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει τους προσωρινούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.
  • Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός 5 ημερών από την έκδοση των προσωρινών πινάκων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους οι οποίες εξετάζονται στη συνέχεια από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ καταρτίζει και εκδίδει τους τελικούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.
  • Μετά την υποβολή τυχόν αιτήσεων θεραπείας από διοικητικούς υπαλλήλους και την εξέτασή τους, εκδίδονται οι οριστικοί πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων. 
  • Ο  φορέας υποδοχής (ΑΕΙ και ΤΕΙ) εκδίδει τις αποφάσεις μετάταξης – μεταφοράς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή