Κ. Αρβανιτόπουλος: Μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 14:16
UPD:14:18
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, σε δηλώσεις του στον Real FM, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «μεγάλος χαμένος» των ευρωεκλογών καθώς δεν πέρασε η προτροπή για δημοψηφισματικού χαρακτήρα ψήφο.

A- A A+

Ως μεγάλο χαμένο των ευρωεκλογών χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «βγήκε» ενισχυμένος από την όλη διαδικασία.

Σε δηλώσεις του στον Real FM ο κ. υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «μεγάλος χαμένος» των ευρωεκλογών καθώς δεν πέρασε η προτροπή για δημοψηφισματικού χαρακτήρα ψήφο.

Επίσης τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το ποσοστό που είχε στις εθνικές εκλογές και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση εφαρμόζει επώδυνα μέτρα, αποτελεί αποτυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτίμησε ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «ανέβασε τους τόνους» κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για καθαρά εσωκομματικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο ο Πρωθυπουργός βγήκε ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία, ενώ δήλωσε ότι η τρέχουσα Βουλή μπορεί να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε την επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα σας θυμίσω ότι ο περίφημος πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας Τip Ο’Neill έλεγε ότι «μήτρα της πολιτικής  είναι οι τοπικές κοινωνίες» - all politics is local-. Στις δημοτικές εκλογές, στις τοπικές εκλογές  επικρατούν πολλές φορές αλλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και αλλά κριτήρια. Όταν αθροίζονται πολλές  δυνάμεις οι οποίες υπόσχονται μια υπέρβαση, κάτι καλύτερο για μια πόλη, ο κάθε πολίτης δεν μπορεί  αυτό να το παραγνωρίσει, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε πως σε πολλές πόλεις δεν είχαμε δώσει κομματικά χρίσματα.  Όλο αυτό απελευθέρωσε παρά πολλούς  να προκρίνουν ένα  υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό, ανανεωτικό ψηφοδέλτιο».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή