Πούτιν: Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 15:10
UPD:17:59
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν μιλά σε επενδυτικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε σε επενδυτικό φόρουμ την Παρασκευή ότι το Κρεμλίνο θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου.

«Θα αντιμετωπίσουμε την επιλογή του ουκρανικού λαού με σεβασμό», σημείωσε ο κ. Πούτιν.

Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πούτιν τόνισε ανοικτά ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ουκρανία.

Η βία στα ανατολικά της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, κυρίως στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, έχει σε μεγάλο βαθμό διακόψει τις προετοιμασίες για τις εκλογές στα τοπικά εκλογικά τμήματα.

Φιλορώσοι αποσχιστές έχουν προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους να μην προσέλθουν να ψηφίσουν, ενώ εκλογικοί κατάλογοι κατασχέθηκαν υπό την απειλή των όπλων.

EURONEWS

Τουλάχιστον 14 κυβερνητικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά φιλορώσων στην Βολνοβάχα, νοτίως του Ντονέτσκ την Πέμπτη.

Νέες συγκρούσεις αναφέρθηκαν την Παρασκευή μεταξύ αποσχιστών και ενωτικών στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

«Καταλαβαίνουμε ότι ο λαός της Ουκρανίας θέλει να δει τη χώρα του να βγαίνει από αυτή την κρίση. Θα αντιμετωπίσουμε το αποτέλεσμα της επιλογής του με σεβασμό», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

«Θα ήταν καλύτερο να είχε προηγηθεί ένα δημοψήφισμα και να είχε υιοθετηθεί ένα νέο σύνταγμα. Υπό το σημερινό σύνταγμα, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι ακόμη στην εξουσία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή