Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στις ευρωεκλογές

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 16:28
UPD:16:31
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε ενδεχόμενη πρόσκληση να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση, γιατί, όπως ανέφερε, ασκείται βαθιά συντηρητική πολιτική.

A- A A+

Να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ και ταυτόχρονα να «γυρίσουν την πλάτη» στην προσπάθεια πόλωσης που επιχειρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης σε διακαναλική του συνέντευξη.

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στις ευρωεκλογές».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο δυσμενούς αποτελέσματος για το κόμμα του και τυχόν δικές του ευθύνες. «Οι νίκες και οι ήττες έχουν τους δικούς τους πατέρες και συντελεστές», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι όλα θα εκτιμηθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ακόμη κι αν γίνει πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου. «Όποιος θέλει μπορεί να το ζητήσει. Γιατί όχι;», ανέφερε.

Δήμοι-Περιφέρειες : Στήριξη σε υποψηφίους μα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά

Ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι να στηριχθούν οι υποψήφιοι που έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, προοδευτικό πρόγραμμα και αξιοσύνη στις τοπικές κοινωνίες.

Με αφορμή δε την περίπτωση του Βόλου - όπου αναμετρώνται ο Αχιλλέας Μπέος και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς - ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να στηρίζει τους κ. Καμίνη και Μπουτάρη και στον Βόλο να σιωπά.

Επανέλαβε δε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου υπέρ του Γιάννη Μώραλη στον δήμο Πειραιά δεν έχουν σχέση με τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τον δεύτερο γύρο, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Όχι σε νέα συμμετοχή στην κυβέρνηση

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε ενδεχόμενη πρόσκληση να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση, γιατί, όπως ανέφερε, ασκείται βαθιά συντηρητική πολιτική, ενώ προέβλεψε ότι δεν θα σημειωθούν μεγάλες μεταβολές στη δύναμη των κομμάτων με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτό, στη παρούσα Βουλή, να συγκροτηθεί πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ναι σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι, όμως, γενικά και αόριστα. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός» τόνισε ο κ. Κουβέλης και προσδιόρισε ως απαραίτητες προϋποθέσεις να υπάρχει προοδευτικό πρόγραμμα και φερεγγυότητα.

Απέρριψε επίσης τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισήμανε, υπάρχουν μεγάλες διαφορές και αντιθέσεις, με την υποσχεσιολογία και τις ανεδαφικές θέσεις που εκφράζει.

Εκτίμησε, ωστόσο ο κ. Κουβέλης, ότι μπορεί να διαμορφωθούν συνθήκες για πολιτικές εξελίξεις αν η διαφορά μεταξύ του πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μεγάλη και προωθηθεί η εφαρμογή των νέων μέτρων που προβλέπει το νέο Μεσοπρόσθεσμο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, η οποία σημείωσε ότι θα πρέπει να έχει προοδευτικό χαρακτήρα και να είναι αντίθετη στις ασκούμενες πολιτικές, επικρίνοντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ μέχρι το 2018.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή