Αν. Μπέζας: Δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους στο ΠΕΔΥ

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 16:36
UPD:16:38
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

A- A A+

Δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) θα έχουν όλοι οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και παράλληλα στα νοσοκομεία θα γίνονται δεκτοί ως επείγοντα περιστατικά, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Σε δηλώσεις του στην ΝΕΡΙΤ ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι «υποχρέωση της Πολιτείας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις - όπου υπάρχει δυνατότητα - δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.

Επιπλέον, επείγοντα περιστατικά - που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ανασφάλιστου - θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία και το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή