Επανέλεγχος σε 60.000 αιτήσεις για το μέρισμα

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 07:55
UPD:11:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μέχρι τις 30 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, θα ξεκαθαριστεί το τοπίο για αυτές τις 60.000 αιτήσεις και η πληρωμή τους θα γίνει μέσα στο α' δεκαήμερο του Ιουνίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Επανελέγχονται 60.000 εκκρεμείς αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ήδη έχουν σταλεί στους δικαιούχους e-mail με τα οποία ενημερώνονται από τη γενική γραμματεία εσόδων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στις αιτήσεις τους προκειμένου να τα διευθετήσουν.

Έφερε ως παράδειγμα «κάποιες χιλιάδες» περιπτώσεις, οι οποίοι έχουν δηλώσει το ίδιο ρολόι της ΔΕΗ και τώρα η γγ εσόδων προσπαθεί να διευκρινίσει αν διαμένουν στο ίδιο σπίτι ή αν υπάρχει εσωτερικό ρολόι με άλλο διανομέα στην ίδια πολυκατοικία.

Μέχρι τις 30 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, θα ξεκαθαριστεί το τοπίο για αυτές τις 60.000 αιτήσεις και η πληρωμή τους θα γίνει μέσα στο α' δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ο υφυπουργός εργασίας, είπε ακόμα, πως εκτός από τους 206.000 πολίτες που έχουν ήδη λάβει το εφάπαξ βοήθημα και εκτός από τις 60.000 αιτήσεις που είναι σε διαδικασία επανελέγχου, υπάρχουν και 67.000 νέες εγκρίσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Διευκρίνισε επίσης, πως αν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να εισέλθει στο σύστημα, να τη διαγράψει και να επανέλθει στη συνέχεια με νέα αίτηση.

Σε ότι αφορά τη διεύρυνση των κριτηρίων, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος Μαΐου, οπότε και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ποσά που απομένουν.

Σημείωσε πως όισοι υπάγονται πιθανά στα νέα κριτήρια, θα έχουν στη διάθεσή τους όλο τον Ιούνιο για να κάνουν αίτηση.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή