Θεσσαλονίκη: Ψήφος και για το νερό στις εκλογές

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 15:03
UPD:15:29
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Κάλπες στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν για το εάν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ή όχι, θα υπάρχουν στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Το δημοψήφισμα υποστηρίζουν οι 11 από τους 14 δήμους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSTE το νερό», ενώ όπως δήλωσε η κ. Γιάννα Τσόκου, μέλος της κίνησης αυτή την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, στα σχολεία, σε κάθε εκλογικό κέντρο, θα στηθούν κάλπες όπου οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίζουν και για το νερό.

«Ήδη, υπάρχουν γύρω στους 1000 εθελοντές που θα στηρίξουν την προσπάθεια ενώ για τους ετεροδημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, θα στηθεί κάλπη στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης» εξήγησε η κ. Τσόκου.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα συμμετέχουν οι 11 από τους 14 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι συγκεκριμένες κάλπες θα στηθούν μέσα στα σχολικά συγκροτήματα στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο της μάχης για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό, το Συντονιστικό διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στον Λευκό πύργο, συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μιχάλη Νικολούδη και Γιώργου Καζαντζή.

«Βέβαια και μετά το δημοψήφισμα, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ για μας αλλά αποτελεί ένα βήμα για να πάμε παραπέρα και να πληροφορηθεί για το ζήτημα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος», κατέληξε η κ. Τσόκου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή