Μ. Θεοδωράκης: Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο και καμία παράταξη

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 22:56
UPD:22:59
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανένα υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης.

A- A A+

Δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο και καμία παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου, τονίζει σε επίσημη επιστολή του, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος για το δήμο Πειραιά Θ. Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι μεταξύ αυτών που στηρίζουν τον συνδυασμό του είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης.

 Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από την προηγούμενη δήλωση που αναγκάστηκε να στείλει  στον Τύπο για να διαψεύσει ότι δήθεν στηρίζει κάποια πολιτική παράταξη στις επερχόμενες εκλογές και αναγκάζεται να επαναλάβει το ίδιο καθώς πληροφορήθηκε ότι την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι υποστηρίζει «μαζί με άλλους καλλιτέχνες» συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο.

«Επαναλαμβάνω (ελπίζω για τελευταία φορά) ότι δεν στηρίζω κανέναν υποψήφιο και καμία παράταξη και λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά μου» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Σε δήλωση προέβη και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας οποίος αναφέρει: «Αποδεχόμαστε τη διάψευση του Μίκη Θεοδωράκη. Ο απεριόριστος σεβασμός στην προσωπικότητά του δε μας επιτρέπει να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Παρακαλούμε, όπου δημοσιεύτηκε, να αποσυρθεί η υπογραφή».

Επίσης ο συνδυασμός του αναφέρει ότι στο κείμενο συμπαράστασης για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα στο Δήμο Πειραιά συμπεριελήφθη εκ παραδρομής η υπογραφή του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου και ζητείται συγνώμη γι΄ αυτό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή