Φ. Κουβέλης: Μεθοδεύσεις που δεν συνιστούν διαφανή πολιτική τα όσα αναφέρουν οι F.T.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 15:06
UPD:15:07
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

«Υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και με την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική» ανέφερε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μεθοδεύσεις που δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική διακρίνει με αφορμή τα όσα δημοσίευσαν οι Financial Times για το παρασκήνιο της συνόδου των Καννών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επισημαίνοντας ότι δεν τα γνώριζε.

«Υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και με την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ένα κυβερνητικό σχήμα απάντησε αρνητικά καθώς «τα στοιχεία που έχω είναι στοιχεία αφερεγγυότητας, αναφορικά με όσα που είχαμε συμφωνήσει. Για παράδειγμα, δεν είχαμε συμφωνήσει να παραχωρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των λιμανιών. Αναφέρομαι στα λιμάνια, όχι γιατί είναι μόνο αυτό, αλλά γιατί είναι ουσιώδες ζήτημα. Τα λιμάνια είναι βασικό αποφασιστικό ζήτημα για την ανάπτυξη της χώρας».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης τον χαρακτήρισε «εκκρεμές, που κάπου πρέπει να σταθεί».

 

  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή