Αντ. Σαμαράς: Σκοπός μας οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 14:08
UPD:14:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει σε ημερίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

A- A A+

Χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι άνθρωποι και όχι η βελτίωση των αριθμών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «έχω τους αριθμούς από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, λίγο αργότερα, για τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες».

Υπογράμμισε ότι «την αγάπη μας για τον άλλο, την έγνοια μας για το διπλανό μας, δεν μπορούμε να τα αναβάλουμε.  Γι’ αυτό και φροντίσαμε όσο μπορούσαμε, κάθε στιγμή, να δίνουμε ανακούφιση στους πιο αδύναμους, σ’ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο. Κι εκεί, ευτυχώς, είχαμε δίπλα μας την Εκκλησία. Που φρόντιζε με χίλιους τρόπους, κάθε στιγμή, αυτούς που δεν τρόπο να σταθούν όρθιοι. Αυτούς που είχαν λυγίσει, που δεν μπορούσαν». .

Επίσης αναφέρθηκε στο ειδικό «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», για το διάστημα 2014-2020, για το οποίο η αρχική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φθάνει στα 281 εκατ. και ενδεχομένως θα ανέλθει έως τα 350 εκατ.

Τόνισε ότι «Ποια είναι η πηγή της δύναμής μας για να νικήσουμε όλα τα στραβά κι όλα τα ανάποδα που στοίχειωναν τη χώρα τόσα χρόνια;
Μια λέξη που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας: Η Αγάπη! Η αγάπη για τον πλησίον, η αγάπη για την πατρίδα, που είναι το μέλλον των παιδιών μας».

Επίσης ευχαρίστησε την Ελληνική Εκκλησία για τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για να βοηθήσει αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή