Ευ. Βενιζέλος: Επικίνδυνη επιλογή η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 22:05
UPD:22:08
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι έχουν το «σύνδρομο του 1989» γι' αυτό τους απειλούν με εισαγγελικές διώξεις και ειδικά δικαστήρια.

A- A A+

Εκκληση για συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» στις εκλογές, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα Τρίκαλα και χαρακτήρισε «επικίνδυνη επιλογή» να θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , επειδή επιθυμούν να γυρίσει η χώρα στις παλιές καλές εποχές.

Απευθύνθηκε στην παραταξιακή και εθνική τους ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός τζάμπα», ούτε «ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ».

Σε προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Υπάρχει η συσπείρωση της παράταξης και η εθνική ευθύνη. Γιατί η παράταξη αυτή συνδέεται ιστορικά, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ότι μεγαλύτερο έχει γίνει στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της ή χάριν στης ηγεσίας ή χάριν των στελεχών της. Υπάρχει χάριν του έθνους, της πατρίδας. Πατριωτισμός σημαίνει κόστος. Πατριωτισμός τζάμπα δεν υπάρχει. Είναι μια ψεύτικη μεγαλόστομη ρητορεία. Επίσης, γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, όπως λέει η παροιμία, αλλά ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ. Και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως είναι σήμερα, δεν την έκαναν οι φευγάτοι. Την έκαναν αυτοί που έμειναν, αγωνίστηκαν και όταν χρειάστηκε έπεσαν. Και είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι η αλήθεια ενοχλεί πάρα πολύ. Και η κοινή λογική ενοχλεί. Κατά περίεργο τρόπο στην Ελλάδα όλοι λατρεύουν την υποκρισία, την ψευτοευγένεια, το γλυκανάλατο ύφος του τίποτα. Υπάρχει ροπή στο εύκολο ψέμα. Αυτός είναι ο νεωτερισμός. Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά της».

«Στις εκλογές αυτές πάμε όχι για να αναδείξουμε μια νέα κυβέρνηση και μια νέα Βουλή, αλλά, κατά βάθος, εάν κάτι στραβώσει θα τεθεί θέμα για την πορεία της κυβέρνησης, για τη σταθερότητα της χώρας», επισήμανε και πρόθεσε: «Τώρα κάποιοι κάνουν υπομονή προκειμένου να χαλάσει η εικόνα και το βράδυ των εκλογών να πουν, τώρα δεν μπορείτε να συνεχίσετε», είπε ο κ. Βενιζέλος και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και πολιτική κρίση, λέγοντας: «Δεν θα φταίμε εμείς. Εμείς είμαστε δημοκρατικά ευαίσθητοι, σεβόμαστε τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος θα κάνει την επιλογή του και θα αναλάβει το κόστος της επιλογής. Δεν μπορεί κάποιοι πάνω στις πλάτες τις δικές μας να αναπτύσσουν το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και να παίζουν με το μέλλον της χώρας». Για τους 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στηρίζουν ως «Τιτάνες» το βάρος της χώρας και σημείωσε πως για να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα τα πράγμα είναι απλά: «Πρέπει να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει η Ελιά».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι έχουν το «σύνδρομο του 1989» γι' αυτό τους απειλούν με εισαγγελικές διώξεις και ειδικά δικαστήρια και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μια ευρύτερη συνεργασία με τα άλλα σχήματα που συμμετέχουν στην «Ελιά» . Είπε ακόμα ότι υπάρχουν κάποια κόμματα που είναι «διφορούμενα» και δεν λένε καθαρά τι θέλουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή