Αλ. Τσίπρας: Μας γυρίζουν πίσω στους Άθλιους του Ουγκώ και περηφανεύονται

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 19:58
UPD:20:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντείνοντας την κριτική του ο κ. Τσίπρας (φωτ. αρχείου) κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους, συνομιλεί με τους υπαλλήλους της τρόικα».

A- A A+

Δριμεία κριτική για την εφαρμογή μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή έκανε λόγο από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούμενος τους «χιλιάδες συμπολίτες που να συνωστίζονται για λίγα δωρεάν τρόφιμα στις λαϊκές» έκανε λόγο για επιστροφή «στους Άθλιους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη».

«Προπαγανδίζουν πλεονάσματα, φως στο βάθος του τούνελ, τέλος των μνημονίων και από την άλλη επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» ανέφερε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φοβάται τον διάλογο και την αντιπαράθεση. Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά είπε χαρακτηρισιτκά «τον καλέσαμε σε τηλεοπτική συζήτηση και κρύφτηκε. Τον καλέσαμε να εξηγήσει μπροστά στον ελληνικό λαό με δικά του λόγια την πολιτική του και αρνήθηκε» σχολιάζοντας ότι «προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του».

Εντείνοντας την κριτική του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «συνομιλεί με τους ακροδεξιούς του συμβούλους, συνομιλεί με τους υπαλλήλους της τρόικα».

Διλήμματα

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα διλήμματα «με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα περί κυβερνητικής σταθερότητας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «θέλουμε αυτή τη σταθερότητα της βαρβαρότητας να την αποσταθεροποιήσουμε και να τη στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας. Αν είχε επικρατήσει τέτοια σταθερότητα σε δίσεκτα χρόνια, τώρα θα είχαμε ακόμα κατοχή ή Τουρκοκρατία».

Οικονομία

Αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής προειδοποίησε ότι «για κάθε ευρώ που δεν τους ανήκει και θα χαρίσουν στους βαρόνους των τραπεζών, θα κληθούν μια μέρα να δώσουν λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο ίδιος διερωτήθηκε «μπήκαμε στα μνημόνια με το χρέος λίγο πάνω από το 100% του ΑΕΠ και τώρα μας λένε ότι πάμε καλά και βγαίνουμε όπου να' ναι από τη μαύρη τρύπα, με το χρέος περίπου 170% του ΑΕΠ;».

Τουρισμός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να δοθεί το επίδομα ανεργίας και στους εποχικούς υπαλλήλους στον τομέα του τουρισμού ενώ έκανε γνωστό ότι το κόμμα έχει επεξεργαστεί, σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Το σχέδιο αυτό προβλέπει ισόρροπη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στήριξη της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, σύνδεση του τουρισμού με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε εποχής, εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και συντονισμό όλων των υπηρεσιών» ανέφερε ο ίδιος.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή