Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 13:33
UPD:14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
A- A A+

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι, ενώ η 9χρονη αδελφή του νοσηλεύεται με θλάση του πνεύμονα στο νοσοκομείο «Παίδων».

Για το πλέον «απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο κ. Τάτσης, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι, ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στο αέρα.

Ο δικηγόρος του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ επισημαίνει ακόμη πως ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες.

Παράλληλα με τη δικαστική έρευνα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή