Ευ. Βενιζέλος: Πολιτική σταθερότητα ή όλα υπό αμφισβήτηση

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 21:01
UPD:21:55
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Το δίλλημα των επερχόμενων εκλογών είναι το εάν θα συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος από τα Ιωάννινα, ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, είπε ότι είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άρα είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και ως εκ τούτου διαδραματίζει ένα θεσμικό ρόλο.

«Ή θα πορευτεί η χώρα με κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια και θα ολοκληρώσει αυτό που έχει αρχίσει, η θα τεθούν κάποια πράγματα πολύ σημαντικά υπό αμφισβήτηση», τόνισε από τα Ιωάννινα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.

Ειδικότερα σε τοποθέτησή του σε συνέντευξη Τύπου σε περιφερειακά μέσα υποστήριξε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η κρίση αυτή τη στιγμή είναι χαραγμένος από το ΠΑΣΟΚ.

Βάσει αυτής της τοποθέτησης δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να συμπορεύεται σ’ αυτό το δρόμο που ο κ. Βενιζέλος βαδίζει.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Άρα, ως εκ τούτου, διαδραματίζει έναν ρόλο που είναι αριθμητικά και θεσμικά κρίσιμος στη Βουλή. Και φαντάζομαι ότι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλον Έλληνα να δει να πετυχαίνει αυτή η προσπάθεια» είπε.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, για την ενδεχόμενη παρουσία του Γ. Παπανδρέου αύριο, στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα και τι μπορώ να πω».

Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να σεβαστούμε, να τιμήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, «που πιάνουν τόπο τώρα».

Πρόσθεσε δε ότι είναι αναγκαίο να «ολοκληρώσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες, αυτό τον στόχο που έχουμε θέσει να ξανακάνουμε την χώρα μας μια φυσιολογική κανονική χώρα, αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, η θα τα θέσουμε όλα αυτά υπό αμφισβήτηση.

«Ας σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν ακολουθούσαμε το δύσκολο δρόμο, θα υπήρχαν όλα, θα είχαμε προοπτική να παλέψουμε την ανεργία ή θα ήμασταν ένα σκορποχώρι, μια ζούγκλα» είπε.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή